Lezárt készülékünk alkalmazásaihoz, üzeneteinkhez, telefonhívásainkhoz való egyedi hozzáférésen dolgozik a Nokia.

PIN-kód kell a bankkártyához, lakásunk/irodánk riasztójához, a mobiltelefonokhoz – kiirthatatlanul életünk részévé váltak a néhány számból álló sorozatok. Kiirthatatlanul? A Nokia szerint nem: újfajta készülékzár-feloldó eljáráson dolgoznak a finn mérnökök, melyben nyoma sincsen ilyen jellegű azonosításnak, jelentette be a vállalat pár napja.

A Bubbles (Buborékok) névre keresztelt alkalmazás teljesen száműzi a számokat a képernyőről, a képernyőzár feloldása során. Az egyelőre még béta állapotban leledző Bubbles voltaképpen nem is igényli a lezárás feloldását, enélkül teszi lehetővé üzenetek olvasását vagy telefonhívások fogadását, kezdeményezését. Pauli Asikainen, az alkalmazás létrehozója az alábbi videóban mutatja be, hogyan is működik a Bubbles.

 

Természetesen már megjelentek azok az aggódó vélemények, amelyek a biztonság kérdését feszegetik. Mi védi meg adatainkat az illetéktelenektől, ha azonosítás nélkül hozzá lehet férni a készülék bizonyos funkcióihoz? Nos, Asikainen szerint a Bubbles egyelőre még béta állapotban van, végleges formájának elnyeréséig még sokat változhat. Nem kizárt, hogy mégiscsak lesz valamilyen szintű felhasználó-azonosítás.

Habár az ötlet valóban érdekes, ennél azonban nagyobbat kell majd villantania a Nokiának, amikor pénteken megteszi azt a bizonyos bejelentését, ha ismét le akarja nyűgözni az ipart és a vásárlókat.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Címkefelhő

%d blogger ezt kedveli: