Dungeon Hunter 2


DungeonHunter2HDSymbian3.png (650×331)

 

Bevallom őszintén, hogy nem vagyok egy RPG fanatikus, de ez a játék már régóta vonzott engem! A képek és a videók alapján megtetszett az egész program: gyönyörű szép grafika és akció dús játékmenet – ennyi elég is volt számomra. Ahhoz képest, hogy ez csak egy telefonos szerepjáték, nem annyira bonyolult, mint ahogyan azt az ember hinné. Könnyű a fejlődési rendszer, nincs ezer plusz egy féle képességünk, nem kell felszereléseket fejlesztgetni. Ebben rejlik az app nagyszerűsége, hogy nincs minden túlbonyolítva. Pofonegyszerű a kezelhetősége, hisz a bal oldalt található virtuális joy-jal kell irányítani a karakterünket, míg a bal oldalt találhatóak a különféle támadó/védekező képességeink.

A DH 2-ben a fejlődési rendszer hasonlít a szokásos szerepjátékokéhoz, így itt is kapunk szintenként 2 darab képességi és egy skill pontot egyaránt. Egyedüli dolog, ami zavart ezen a téren az nem más volt, minthogy körülbelül 10 percenként tudtam lépni egyik szintről a másikra (egyébként van hova fejlődnünk, hisz a maximális szint értéke 100). Tudom, hogy ez nem egy hagyományos PC-s RPG, de azért nem ártana, ha jobban meg kellene dolgozni azért, hogy fejlődjön a karakterünk. A fejlődés mellett lehetőségünk van új fegyvereket, páncélokat és egyéb kiegészítőket vásárolni, melyek hatására sokkal erősebbek, képzettebbek lehetünk.

A grafikára nem lehet panaszunk, ha rendelkezünk egy iPhone 4-gyel, ugyanis az alkalmazás a Retina Display-re lett szabva! A hangokkal, zenékkel sincs semmi baj, ugyanis tökéletesen illenek a Gameloft által megteremtett világhoz. Bár itt megjegyezném, hogy ha unjuk a játék zenéit, akkor bármikor berakhatjuk a saját zenelejátszási listánkat.
A DH 2 tartalmaz GameCenter és Gameloft Live szolgáltatást is, így bármikor összemérhetjük magunkat a barátainkkal. Ha pedig a játék már megkapta ezeket a támogatásokat, akkor értelemszerűen beszélhetünk toplistáról és achievementekről is, amelyek jócskán feldobják a versengési hangulatunkat!

A többi szerepjátékhoz kapcsolódóan történetünk legelején ki kell választanunk, hogy karakterünk melyik osztályba tartozzon. Itt eldönthetjük, hogy harcost, mágust vagy gazembert-zsiványt kívánunk képezni a hősünkből. Sajnálatos módon a játék során csak a mi karakterünkkel játszhatunk, és nem lehet a társakat irányítani – ezt nagy negatívum számomra. Mindegyik kasztnak megvan a saját maga jellegzetessége, így már a elején meg kell fontolni, hogy kit akarunk csinálni az általunk kiválasztott hősből.

A Dungeon Hunter 2 egy nagyon jó játék, negatívumot nem nagyon lehet mondani róla (kivéve amiket már korábban leírtam). A GameCenter támogatásnak köszönhetően lehetőségünk van barátainkkal is játszani, az achievementek és a toplista hatására pedig versenghetünk is! Az RPG fanatikusok mellett az átlagos, illetve az alkalmi játékosok is megtalálhatják benne az örömüket pár percre, vagy akár hosszabb órákra! Sokakat visszatarthat az app árazása, de a hardcore játékosoknak mindenféleképp megéri a pénzt, az alkalmi felhasználók pedig eldönthetik, hogy várnak-e egy újabb leárazásra, vagy sem.

Letöltés:
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Címkefelhő

%d blogger ezt kedveli: