dinnyeTalán nem is kell bemutatni a kedvenc játékomat a Fruit Ninját, amiben az a feladatunk, hogy szétkaszaboljuk a gyümölcsöket és így minél több pontot szerezzünk. Biztos van olyan iOSfelhasználó, aki még nem ismeri vagy pedig még nem játszott ezzel a játékkal, és talán most kedvet kap hozzá.
A mostanában megjelent frissítéssel – amiben az Arcade mód kapott egy kisebb frissítést – még több szórakoztató percet szerezhet számunkra.
Kiadó: Halfbrick
Kiadás év: 2010
Verziószám:1.5
Utolsó frissítés: 2010.11.03
Méret: 19.5 MB
fn1
Ez a főmenü. Látható a képen is, hogy egyből csatlakozik a GameCenterhez, ahol ha vannak barátaink, akkor nyomon követhetjük az eredményeiket és játszhatunk is velük – vagy bárkivel a világon – multiplayer módban.
A menüben úgy tudunk navigálni, hogy kettévágjuk a gyümölcsöket egy ujjhúzással. Itt a főmenüben igazából két menüpont lehet érdekes számunkra.Az egyik a Dojo, melybe belépve többet tudhatunk meg a játékról és megnézhetjük, hogy melyik verzió van telepítve a telefonra. A Sensei’s Swag almenüben a játék közben megnyert pengéket és háttereket tudjuk megváltoztatni. Új pengéket és háttereket úgy tudunk nyerni, hogy bizonyos kombókat vagy pedig gyümölcsöket aprítunk fel, pontokat érünk el a játék során.

Az izgalmasabbik menü, ami érdekelhet minket a New Game. A dinnye átvágása után jutunk el erre a képernyőre:

fn2

4 féle játékmód közül tudunk választani. Classic, Zen Mode, Arcade Mode, és Multiplayer.

 

klasszikus módban annyi a feladatunk, hogy a gyümölcsöket elvagdossuk.

Nincs időkorlát, csak az a lényeg, hogy a bombákat ne vágjuk át, és ne engedjük, hogy a gyümölcsök leessenek. A bombák átvágásával a játéknak vége, a gyümölcsök leesésével pedig megint csak vége lesz, de itt legalább van 3 életünk.

fn3

A képen a jobb sarokban a 3 “életünk”, a bal sarokban az aktuális pontszámunk, alatta pedig az elért legnagyobb eredmény látható. A bal alsó sarokban lehetőségünk van leállítani a játékot, ha közbejön valami.

 

Zen mód igazából nem tartozik a kedvenceim közé.

Itt kapunk 90 másodpercet, hogy szétkaszaboljuk a gyümölcsöket. Nincs bomba és nincs élet. Számomra bomba nélkül nincs is izgalom.

fn4

Annyi változás van az előző módhoz képest, hogy az életek helyére került az óra, ami 1 perc 30 másodperctől indul.

 

Az Arcade mód a kedvencem és szerintem nem csak én vagyok ezzel így.

Itt már több izgalmat kapunk, főleg az 1.5-ös verzió óta. Ebben a módban sincs életünk, a bombák átvágásával sem lesz vége mindennek, “csak” 10 pontot levon tőlünk, de azért ajánlatos nem átvágni ezeket.

fn5

Itt látható a -10 pontos bomba.

fn6

Itt éppen a Frenzy banán hatása látható. Jobb és baloldalról szó szerint ömlenek befele a gyümölcsök, amiket villámgyorsan szét kell vagdosni, ha nem szeretnénk, hogy leessenek, és ezzel értékes pontokat veszítsünk.

 

Ahogy az előző kép alatt is írtam vannak különleges gyümölcsök, mégpedig  3 darab banán. Amit láthattok a képen az aFrenzy. A következő a Freeze banán, amely befagyasztja az időt, és le is lassítja a gyümölcsök mozgását. A harmadik banán a Double Points, ez pedig megduplázza a pontjainkat.

Érdemes mindegyik módban a kombókra menni, mert akkor kapunk plusz pontokat is. Kombónak számít, ha átvágunk minimum 3 gyümölcsöt egyszerre, de persze, ha ettől többet vágunk át, akkor még több pontot kapunk. Kritikált is vághatunk egy gyümölcsön, ami + 10 pontot ér. Megfigyeléseim szerint ezt úgy tudjuk, ha a gyümölcsöt a száránál vágjuk ketté. (Ez nem biztos, hogy így van, lehet, hogy tévedek.)

Amikor lejárt az időnk, akkor még nincs vége az izgalmaknak, mert kapunk plusz pontokat is. Például, ha egy gyümölcs sem esett le az 50 pontot ér, és így tovább, van egy csomó kombináció. Minden kör végén 3-szor x pontot fogunk kapni. Legkevesebb 5 pont, ami kapható, szóval 15 ponttal mindig lehet pluszba számolni.

Az utolsó mód, amit be szeretnék nektek mutatni az a multiplayer.

fn7

Itt sajnos nem tudtam saját képet csinálni.

Itt az a lényeg, hogy több pontot szerezzünk az ellenfélnél. 3 féle szín van ebben a módban, ahogy a képen is látható. A piros, a kék és a fehér. A piros az ellenfél színe, szóval, ha egy olyan gyümölcsöt vágunk át az -3 pont. A saját (kék) gyümölcs átvágása 1 pontot ér. A fehér gyümölcs átvágásáért 3 pontot kapunk és ezt mindkét fél megteheti. Minderre 60 másodperc áll rendelkezésre.

A grafikáról nem ejtettem szót, mert az látható a képen. Igen élvezetes kis animációk vannak a játékban, de beszéljen helyettem ez a videó:

Letöltés:

 

Reklámok

Hozzászólások: "Fruit Ninja: A nagy gyümölcskaszabolás" (7)

 1. Amonia szerint:

  Hogy lehet ezt letölteni?

 2. Figyu, ez szamitogepre vagy mobilra van?

 3. ZSAnikka szerint:

  Én nem tom h kell letölteni…Ha most a Google Chromba vagyok onnan is lehet?

 4. józsi szerint:

  nagyon király játék jó és gyilkos könnyűis meg nehéz is

 5. Sziasztok” szeretném megkérdezni hogy alcatel onetouch 602 telóra jó ez a játék …???

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Címkefelhő

%d blogger ezt kedveli: