Raging Thunder 2 v1.00(5)


 

Raging Thunder 2  teszt


Arcade száguldozás mindenféle utakon.

Mint azt már korábban is mondtam, az iPhone játékok egyik legnépszerűbb játékmódja az autóverseny, hiszen a mozgásérzékelővel történő irányítás felejthetetlen élményt nyújt. Sokan próbálkoznak több-kevesebb sikerrel, de szerencsére aRaging Thunder 2 a jobbak közé tartozik, ráadásul visszahozza a régi idők emlékeit.

Száguldunk és…száguldunk tovább

Az arcade autóversenyek jellemzője, hogy elrugaszkodnak a valóságtól mind irányítás, mind játékmenet terén. Legtöbbjükben még az autó sem sérül, akkor sem, ha épp 120 km/h-val száguldunk neki egy sziklának. Itt viszont más a helyzet. Ugyan a valóság itt sem játszik fő szerepet (értsd: az autók formáján kívül nem sok valós dolog van), az autók legalább ha látszólag nem is, teljesítményre érezhetően sérülnek. Ezeket a pályán található Repair részeken tudjuk megjavítani, ahol power-upokat, lehet felvenni. Ezen kívül vannak a nitrót töltő kék power-upok, a pénzt adó sárgák, valamint a kerekeket meggyújtó, ezáltal jobb tapadást biztosító pirosak. A játékban többféle egyjátékos játékmód közül választhatunk, ezek a Time Attack, azaz időmérő, a Survival, melyben minden kör utolsó helyezettje kiesik, a Career, melyben versenyeket nyerve kell előre jutnunk és egyre erősebb autókat venni összesen 8 bajnokságon keresztül, ezzel feloldva a többi játékmódban is a pályákat és az autókat, az Instant Race, ahol véletlenszerűen kiválasztott pályán véletlenszerűen kiválasztott autóval kell mennünk, a Single Race, ahol a játékban található 12 pálya valamelyikén mehetünk végig a 6 autó valamelyikével, valamint az Arcade, mikor sorban kell leküzdenünk az összes pályát, miközben az időnk rohamosan fogy. Utóbbi esetében egyébként Crediteket is vehetünk fel, ami úgy működik, mintha egy újabb érmét dobtunk volna a játékgépbe.


Csak egy ugrás a Sugár!

220 felett átértékeled magadban a világot…

Emellett Online többjátékos mód is vár ránk, méghozzá két szerverrel, ahol a játékosok maguk csinálhatnak szobát, majd várva arra, hogy belépjen valaki, beszélgethetnek a többiekkel (vagy ha még nincs bent más a szobában, magukkal). Ez még bőven fejlesztésre szorul, mert néhol bugos, valamint a lag sem ritka.A játék grafikailag a régi időket idézi, és ez nem csak azt jelenti, hogy retro hangulata van, hanem hogy a készítők nem hozták ki a konzolból amit lehet. Azért van néhány effekt, ami szépen el lett találva (a nap belesüt a képernyőnkbe), és egyébként sem zavaró, hogy nem olyan szép, mint mondjuk a Need for Speed Undercover.


A csillagok között járva átértékelődik pár dolog

A kormányzás nem meglepő módon itt is a mozgásérzékelővel működik, ám azt, hogy mi külön gombbal szeretnénk gázt adni, vagy jobban kedveljük, ha magától gyorsul az autó, már magunk választjuk meg. Van egy külön gomb a féknek, valamint a nitrónak is, ezek kényelmesen helyezkednek el, és nem takarják ki a képernyő lényeges részeit. A baj csak az, hogy ettől nem lesz jobb maga az irányítás, mely sajnos meglehetősen nehézre sikerült. Ugyan az javít valamit, hogy magunk állíthatjuk be a kormány érzékenységét, de gyakran előjön a „még nem jó-még nem jó-már nem jó” effektus, amelyet mind jól ismerünk. Mindent összegezve a Raging Thunder 2 élvezetes játék, de még jobb lesz néhány frissítés után.

Letöltés: 
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Címkefelhő

%d blogger ezt kedveli: